29/06/2017
<

Adfact en Ebiquity slaan handen ineen bij registratie van online display en video campagnes

Mediaregistratiebureaus Adfact en Ebiquity zijn een samenwerking aangegaan om een vollediger beeld te geven van de Nederlandse online advertentiemarkt. Gezamenlijk registeren ze 500 Nederlandse websites – vast en mobiel. Deze websites zijn goed voor circa 80 procent van de Nederlandse omzet binnen online display. Dat maken beide bedrijven vandaag bekend.

Volgens directeur Lars de Vries van Adfact ontbreekt het nu nog steeds aan onafhankelijk onderzoek voor het registreren van online advertising, terwijl veel adverteerders worstelen met de vraag hoe hun online campagnes zich verhouden tot die van hun concurrenten.

Het beursgenoteerde Ebiquity heeft een tool ontwikkeld die banners, online video en premium content zoals homepage takeovers registreert. Naast het Verenigd Koninkrijk zet Ebiquity haar registratietool in de Verenigde Staten, Duitsland en Australië in. Door de samenwerking met Adfact kunnen nu ook Nederlandse mediabureaus en adverteerders een accuraat beeld krijgen van uitingen, impressies en mediawaarde van online advertising. Adfact is voor de Nederlandse markt verantwoordelijk voor het coderen en de sales.

Een van de belangrijkste eigenschappen van de tool is het gebruik van zogenoemde avatars. Ebiquity laadt de spyder met browsergeschiedenis van avatars die een reeks van interesse gebieden representeert. Dit zorgt er voor dat er inzicht verschaft wordt in behavioral targeting campagnes. Ook is het mogelijk zelf avatars aan te maken om specifieke marktsectoren of niche producten te monitoren.

Lars de Vries: ‘Het is een mooie aanvulling op onze zelfontwikkelde tool waar we reeds de online “owned” mediakanalen, zoals Facebook, YouTube en Twitter, van ruim 600 Nederlandse adverteerders dagelijks mee monitoren. We zijn nu nog beter in staat om adverteerders, publishers en mediabureaus een goed beeld te geven van zowel de offline als online reclamecampagnes binnen alle marktsectoren.’
 

Reclame-archief
Contact

Adfact Media & Advertising Intelligence
Lars de Vries
Managing Director
t 31 75 616 5531
info@adfact.nl

Adfact updates

Periode januari t/m december 2018
 • Energie -30,0%

  De totaal geregistreerde mediawaarde van de energiebranche van januari t/m december 2018 is 33,0 miljoen euro. Dat is 30,0% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.
 • Optiek (& horen) -6,1%

  De totaal geregistreerde mediawaarde van de optiekbranche van januari t/m december 2018 is 84,1 miljoen euro. Dat is 6,1% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.
 • Finance -12,9%

  De totaal geregistreerde mediawaarde binnen de categorie financiƫle dienstverlening van januari t/m december 2018 is 300,2 miljoen euro. Dat is 12,9% minder dan dezelfde periode van vorig jaar.
 • Automotive -10,0%

  De totaal geregistreerde mediawaarde binnen personenwagens van januari t/m december 2018 is 331,1 miljoen euro. Dat is 10,0% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.
 • Mobiele providers -6,5%

  De totaal geregistreerde mediawaarde van mobiele providers van januari t/m december 2018 van de particuliere markt is 190,8 miljoen euro. Dat is 6,5% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.
 • Internet providers & corporate +3,8%

  De totaal geregistreerde mediawaarde van internet providers & corporate van januari t/m december 2018 van de particuliere markt is 94,2 miljoen euro. Dat is 3,8% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.
 • Verzekeren -10,3%

  De totaal geregistreerde mediawaarde van de categorie Verzekeren van januari t/m december 2018 is 142,5 miljoen euro. Dat is 10,3% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.