Pers & Blog

februari 21, 2023 in Nieuws

Adfact Update Februari 2023

Reisorganisaties in de picture

Met de feestdagen en de kerstvakantie alweer even achter ons, kijken de Nederlanders volop uit naar een skivakantie of de winterzon. Bij Adfact zien we dat de reisbranche daar gretig op inspeelt; de bruto reclamebestedingen verdubbelden daar t.o.v. dezelfde periode vorig jaar van €14,1 mln naar €29,8 mln. De top 5 van januari 2023:
  • Corendon – 7,0 miljoen euro
  • Sunweb – 5,2 miljoen euro
  • Bolderman – 2,2 miljoen euro
  • Prijsvrij.nl – 2,1 miljoen euro
  • Tui – 1,4 miljoen euroUitgelicht

door Rik Langhout, Accountmanager bij Adfact
Met onze online monitor ‘Adfact Online’ krijg je inzicht in de Share-of-Voice van adverteerders in display advertenties. Wij ontvangen de pageview-data rechtstreeks van de exploitanten. Daardoor komen we tot een nauwkeurige berekening van de impressies per campagne. Per adverteerder, per branche maar ook per zelf geselecteerde groep kun je zo campagnes en mediadruk tussen adverteerders vergelijken. Dat kan in ons portaal, maar kan ook met bijvoorbeeld Excel en andere toepassingen. Benieuwd naar data over jouw branche? Stuur mij een e-mail: rik@adfact.nl

Stijgers & Dalers

Opvallende daler: Koffiezetapparaten -96,7% Bij de bruto reclamebestedingen voor koffiezetapparaten zien we een opvallende daling van 96,7% vergeleken met vorig jaar. De merken die we hebben geregistreerd in januari 2023 zijn: L’Or Espresso, Barista en Senseo Select. Opvallende stijger: Theater, Voorstellingen en Evenementen +256,3% In januari 2023 hebben we een flinke stijging bij reclames voor (klassieke) concerten geconstateerd. Het merk ‘Beleef klassiek’ bleek goed voor €700.000 bruto, gevolgd door ‘Muziekfeest van het jaar’ met €180.000 en Het Concertgebouw met €130.000. We zien dat de gehele branche ‘Theater, Voorstellingen en Evenementen’ post-corona t.o.v. vorig jaar 256,3% meer is gaan besteden.


Adfact verhuist

Wij verhuizen naar het Van Slingelandtplein in Amsterdam. Verwacht dus binnenkort van ons een verhuisbericht met de nieuwe adresgegevens.


Accepteren